اخبار
به گزارش ایسنا، با توجه به حدود ۷۰۰ هزار ازدواج سالیانه و نوسازی بافتهای فرسوده، کارشناسان تخمین میزنند که دست کم تا ۱۰ سال آینده باید سالیانه یک میلیون واحد مسکونی احداث شود. طرح جامع مسکن هم نیاز سالیانه کشور به واحدهای مسکونی را یک میلیون واحد اعلام کرده است. با این حال طی سالهای اخیر هیچگاه تولید یک میلیون واحد مسکونی محقق نشده است. اوج ساخت و ساز در دهه ۹۰ مربوط به سال ۱۳۹۲ بوده که برای ۸۰۹ هزار واحد مسکونی در کشور پروانه ساختمانی صادر شد. اما این روند در سالهای اخیر نزولی شده و در سالهای ۱۳۹۵ به بعد تولید مسکن به ۳۵۰ تا ۴۰۰ هزار واحد رسید.
به گزارش تجارتنیوز، سال ۱۴۰۰ سال دشواری برای مستاجران بود و براساس آمارها رکوردهای تلخی دراین سال برای مستاجران به ثبت رسید. افزایش کرایهها به بالاترین رشد در یک دهه گذشته رسید.این درحالی بود که براساس مصوبه ستاد ملی کرونا که در سال ۱۴۰۰ هم تمدید شد مالکان تنها مجوز افزایش ۲۵ درصد قیمتها را داشتند. بررسی آمارهای بانک مرکزی هم نشان میداد که در فروردین ۱۴۰۰ بررسی شاخص کرایه مسکن اجاری در شهر تهران و در کل مناطق شهری رشد ۳۲.۳ درصدی نسبت به ماه قبل و ۳۶.۱ درصد نسبت به ماه مشابه سال قبل داشته است در اردیبهشت ماه رشد اجاره بها نسبت به ماه قبل۳۲.۶و نسبت ماه مشابه سال قبل ۳۶.۳ درصد بود
منصور غیبی، کارشناس حوزه مسکن دراین خصوص بیان کرد: من درسال پیش رو برای این بازار، رونقی نسبی را میبینم، چون بخشی از آن روندی که در آن میبینیم، رکود انتظاری است که تحت تاثیر عوامل بیرونی اقتصاد مسکن، بهویژه مذاکرات وین قرار دارد.